Crescendo Ysselsteyn meer dan amateurtoneel

Crescendo Ysselsteyn

Al sinds 1957 biedt toneelvereniging Crescendo aan de inwoners van Ysselsteyn het podium om toneel te spelen. Voor de mensen die zich liever onder het publiek bevinden levert Crescendo vrijwel jaarlijks een avondvullende productie af.

De toneelstukken die Crescendo opvoert vallen onder de genres blijspelen, komedies en kluchten. Een avond vol plezier en lachen, voor zowel spelers als publiek, staat hoog in het vaandel van de Ysselsteynse vereniging.

Maar ook grotere producties worden niet geschuwd. Mijlpalen zijn daarin toch wel de twee revues die Crescendo heeft geproduceerd. In 1985 werd ten gevolge van het 50 jarig bestaan van de parochie een revue opgevoerd waarin de geschiedenis van de kerkgemeenschap aan de hand van leuke anekdotes werd herverteld.

In 1996 bestond het dorp Ysselsteyn 75 jaar. Alles werd uit de kast getrokken en met een revue vol met humor, drama, muziek en dans werd het publiek meegenomen op een prachtige reis langs de ontwikkelingen van ons mooie Peeldorp. Meer dan 100 mensen verleenden hun medewerking aan deze show, op de planken, achter de schermen of bij de techniektafel. Ruim drieduizend bezoekers waren getuige van deze fantastische productie en nog steeds klinkt in diverse huiskamers de CD met de muziek uit de revue “Van Wat Er Hier Gebeurde”.

Het 55 jarig jubileum van de vereniging was de aanleiding om de historische vertelling “Ballingschap In De Peel” uit te voeren. Op locatie bij een Ysselsteynse boerderij werden we teruggebracht naar de tijd van de 80-jarige oorlog en waren we getuige van het leven en werk van Pastoor Jacobs. Deze voorstelling bracht ruim 1300 bezoekers op de been.

Op onze pagina HISTORIE zijn we een archief aan het vullen met info, foto’s en filmbeelden uit voorbije voorstellingen